Jouw event succesvol en vakkundig in de markt gezet

Het evenement staat online, nu is het tijd dat de wereld dit te weten komt, dus spread the word! Met EVENTIM.Light kun je gerichte aankoopprikkels maken, jouw bereik via eventim.nl significant vergroten en je marketingbudget winstgevend inzetten.  

Communiceer over je events waar jouw doelgroep is

EVENTIM.Light geeft je effectieve tools om je marketing precies op jouw doelgroep en hun behoeften af te stemmen:

  • Gebruik promotiecodes om gericht de koopbereidheid te vergroten
  • Breng jouw evenement op Facebook onder de aandacht
  • Geef de verkoop een boost met het bereik op eventim.nl
  • Digitaliseer jouw printed advertising
  • Genereer waardevolle inzichten met Google Analytics en Meta-pixels

Creëer met promoties een hogere koopbereidheid

Verhoog de koopbereidheid van potentiële kaartkopers met promotionele campagnes. Beloon verschillende groepen kopers en betrek advertentiepartners en andere partijen bij de marketing van jouw events.

  • Maak gemakkelijk promoties aan met of zonder codes
  • Gebruik eenmalig of meermaals te gebruiken codes
  • Creëer groepsvoordeel door ticketverkoop te bundelen

Maak een Facebook-evenement aan

Breng jouw event onder de aandacht waar jouw doelgroep zit om je bereik verder te vergroten. Met maar een paar kliks, kun je eenvoudig jouw EVENTIM.Light-account koppelen aan Facebook en plaats je jouw events direct op je Facebook-pagina. Zo houd je de eventinformatie consistent op alle kanalen.

Maak direct je eigen ticketshop aan

Jetzt geht los! Maak jouw eerste evenement met EVENTIM.Light en start eenvoudig met de verkoop van tickets via jouw ticketshop.

Extra boost voor jouw bereik met eventim.nl

Activeer voor jouw events het verkoopkanaal ‘Eventim.nl’, met jaarlijks meer dan 3 miljoen unieke bezoekers - een onverslaanbaar kanaal voor een optimaal bereik. Daar bovenop profiteren jouw events van EVENTIM's online marketingcampagnes en sterke search engine performance. Ook krijgt het event zichtbaarheid in onze diverse mailings die wij wekelijks naar ruim 230.000 e-mailadressen sturen. 

Analytics & Remarketing met Google in jouw ticketshop

Met Google Analytics kun je het succes van jouw marketingactiviteiten meten in jouw ticketshop en jouw marketingbudget geoptimaliseerd en doelgericht inzetten op de meest succesvolle marketingkanalen. Daarmee, weet je exact welke marketingactiviteit jou de meeste ticketverkopen hebben gebracht. Je kunt ook remarketinglijsten gebruiken, bijvoorbeeld om dropouts te retargeten via je Google Ads-campagne en de waarschijnlijkheid van een aankoop vergroten.

Geprinte advertenties optimaal benutten

Afhankelijk van de doelgroep en specifiek voor de regionale marketing van jouw event, kan geprinte reclame zoals flyers, posters of advertenties een belangrijk handvat zijn voor jouw marketing. Direct uit je EVENTIM.Light-account kun je een standaard QR-code downloaden, print de code op jouw advertentiemateriaal want daarmee link je direct naar jouw online ticketshop. Dit maakt het bijzonder makkelijk voor jouw klanten om tickets te kopen. En je kunt exact en direct zien hoeveel tickets er verkocht zijn via jouw printed advertising in de rapportage. Win-win.

Veelgestelde vragen over evenementmarketing

1.
2.
3.