Moeiteloos een eigen plattegrond

Staanplaatsen, diverse rangen, een eenvoudige plattegrond of een plattegrond met tafels - met onze moderne plattegrond-editor creëer jij simpel een eigen plattegrond voor elke locatie, zodat je tickets kunt verkopen als een professional. 

Met een aantal korte stappen start je jouw plattegrond

Of het nu een concert, theater, show of sportevenement is - een plattegrond is vrij eenvoudig te maken met onze selfservicetool. Je hebt ontelbare opties om de plattegrond te customizen en dat voor elke locatie. De plattegrond-editor is volledig geïntegreerd in EVENTIM.Light en kan zonder veel moeite gebruikt worden om evenementen aan te maken - je hebt daarvoor geen voorkennis of grafisch inzicht nodig. 

Een individuele plattegrond op basis van jouw behoeften

Onze plattegrond-editor geeft je een variatie aan opties om op een simpele manier een zaalplan te ontwerpen op basis van jouw behoeften.

  • Bepaal zelf de combinatie van rijen en stoelen
  • Eenvoudige plaatsing van een podium of een sectie voor staanplaatsen
  • Meerdere sjablonen beschikbaar, bijvoorbeeld voor het plaatsen van nooduitgangen, trappen, garderobe of een bar
  • Sjablonen voor diverse sportevenementen beschikbaar zoals voor handbal,- en voetbalvelden en tennisbanen. 

Vrije plaatskeuze voor een stoel of vak of een 'best beschikbare'-boeking voor jouw ticketkopers

Je kunt jouw kaartkopers de mogelijkheid geven zelf hun plaatsen te kiezen vanuit de plattegrond, of een automatische toewijzing van plaatsen vanuit een ‘best beschikbare’-boeking, maar je kunt uiteraard ook beide opties tegelijk aanbieden. Bij het maken van de plattegrond kun je instellen wat het startpunt is voor de automatische toewijzing van de beste plaatsen. 

Start direct met jouw ticketverkoop

Ga direct aan de slag door je gratis te registreren voor EVENTIM.Light. Maak je eerste evenement met jouw eigen plattegrond en start direct met de ticketverkoop in jouw eigen ticketshop en (optioneel) via eventim.nl. 

Makkelijke toewijzing van prijscategorieën

Wijs individuele ticketprijzen toe aan de verschillende secties voor zit,- en/of staanplaatsen. Indien nodig kun je geselecteerde plaatsen reserveren voor genodigden en VIP-gasten of de plaatsen afzonderlijk toewijzen. 

Eén plattegrond voor alle verkoopkanalen

Eenmaal aangemaakt kun je de plattegrond in jouw eigen ticketshop, maar ook via eventim.nl en in jouw kassamodule gebruiken. De directe synchronisatie van de ticketverkopen tussen alle verkoopkanalen verzekeren jou dat de status van beschikbare en reeds geboekte tickets in de plattegrond op ieder moment klopt. 

Veelgestelde vragen over het maken van een plattegrond

1.
2.